Kinderen met LongCovid
Alle kinderen hebben recht op een positieve toekomst
 

H3: Oorzaken long covid

Long covid wordt aangetroffen in elk land, elke cultuur en elk klimaat. Men wordt zich echter maar langzaam bewust van de ernst en omvang van de ziekte en de biomedische oorzaken. Waar de acute fase van covid door landen snel werd aangepakt is er te lang afwachtend naar de postacute fase (long covid) gekeken. Het probleem is echter groot en wordt nog steeds elke dag groter. De G711 heeft onlangs onderzoek naar long covid (en MECVS) tot prioriteit gemaakt. Een vooraanstaand onderzoeker naar long covid is professor dr. A. Iwasaki uit de Verenigde Staten. Zij is als immunoloog verbonden aan de Yale-universiteit. Ze meldt in een recent interview in Zeit-Online, dat er 4 aannemelijke hypotheses zijn m.b.t. oorzaken van long covid, te weten:


• Virale persistentie.
• Re-activatie van andere virussen die in het lichaam aanwezig blijven.
• Autoimmuniteit.
• Orgaanschade zoals ook verstoringen van functies.


Internationaal zijn o.a. professor R. Pretorius (Zuid-Afrika), professor C. Scheibenbogen (Duitsland), professor D. Altmann (U.K.), Amy Proal PhD (USA) en dr. D. Gurdasani (U.K.) veel gehoorde namen binnen het wetenschappelijk long covid onderzoek. Een kartrekker voor kinderen met long covid is dr. D. Buonsenso (Italië).


In Nederland is o.a. dr. R. Wüst (VU Amsterdam) bezig met wetenschappelijk onderzoek naar biomedische afwijkingen bij long covid patiënten én hij heeft deze gevonden. Op basis van de gevonden afwijkingen wordt een psychische oorzaak uitgesloten. Long covid kan wel psychische klachten geven. Dit kan direct komen door de ziekte, zoals bijvoorbeeld door ontstekingen of het virus in de hersenen. Maar het kan ook indirect door long covid komen, als reactie op de enorme ziektelast. Ook kan een zorg-trauma ontstaan als de patiënt niet geloofd wordt. Long covid wordt veroorzaakt door het Corona-virus na een infectie bij zowel ongevaccineerden als gevaccineerden.


Toch is er mogelijk ook, in een klein aantal gevallen, sprake van ‘long covid klachten door het covid vaccin, zonder besmetting. Enkele honderden patiënten hebben zich met aanhoudende klachten na deze vaccins aangemeld bij C - support. De Yale ‘Listen’-studie onderzoekt dit. Ook in Duitsland, aan de universiteit van Marburg, wordt hiernaar onderzoek gedaan. 

 
 
E-mailen
Info